mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

  • MOMO KAPOR: JE LI TO SVE ŠTO OSTAJE OD LJUBAVI?

  • ŽUČNA RASPRAVA OKO KREDITA ZA GRAD TEATAR: SA POLA MILIONA EURA NEMA GLAMURA

  • OVAKO JE NASTALA NAJLJEPŠA LJUBAVNA PJESMA: ČEKAJ ME I JA ĆU SIGURNO DOĆI

  • SVE O STERILIZACIJI PASA I MAČAKA: KADA JE PRAVO VREME?

  • ZAŠTO JE NOSIŠ NA RUKAMA, RAZMAZIĆEŠ JE - NJEN ODGOVOR RASPLAKAO SVET

  • MUDROST ŠOLJICE KOSE: PIJETE KAFU, A NE ŠOLJICU!

  • BBC: CRNA GORA POSLJEDNJA ČLANICA NATO-A?

lisiceU saradnji Interpola Beograd i Interpola Ankara, sinoć je na graničnom prelazu Horgoš, srpska pogranična policija uhapsila Ajdana Tamaka, člana terorističke organizacije Turski Hezbolah.

Njega su, zajedno sa još jednom osobom, pripadnici srpske policije našli u zadnjem dijelu kamiona turskih registracija koji je ušao u Srbiju na graničnom prelazu između Bugarske i Srbije.

Na osnovu dojave koju je policija imala, da će jedan pripadnik Hezbolaha na putu ka Zapadnoj Evropi proći kroz Srbiju, organizovana je akcija na graničnom prelazu Horgoš koja je na kraju rezultovala dvostrukim hapšenjem. Policija je zaustavila kamion koji je bio pod "TIR" oznakama.

U saradnji sa pripadnicima carine, kamion je otvoren i u njemu su se nalazile kutije sa sapunima. Daljim pregledom tovarnog prostora kamiona, Tamak je nađen među kutijama.

Prilikom legitimisanja, uhapšeni su pokazali falsifikovane turske pasoše na tuđe ime.

Protiv vozača kamiona biće podnijeta krivična prijava za krijumčarenje ljudi, dok su dvojica uhapšenih prebačeni u centar za strance u Padinskoj Skeli.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se trenutno radi na utvrđivanju identiteta uhapšenih.

- Turskoj policiji su poslate fotokopija njihovih, kako sumnja naša policija, lažnih dokumenta i otisci prstiju i očekuje se brz odgovor koji će pokazati da li je riječ o osobi za kojom traga turska policija - rekao je Dačić.

Kako "Blic" saznaje od izvora bliskog istrazi, Ajdan Tamak je u Turskoj osuđen na doživotnu robiju, dok identitet druge osobe još nije poznat, ali se pretpostavlja da je i on član Hezbolaha.

Turski Hezbolah, čiji je jedan pripadnik, kako se sumnja, uhapšen danas na graničnom prelazu Horgoš, prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice, nema nikakve veze sa mnogo poznatijim imenjakom Libanskim Hezbolahom.

Turski Hezbolah ili Kurdski Hezbolah, čiji je vođa Isa Altsoj, naziva se tako da bi se izbjeglo miješanje sa libanskim Hezbolahom sa kojim nema nikakve veze.

To je sunitska islamistička organizacija koja djeluje protiv vlade u Turskoj. Njeni članovi, iako se od osnivanja smatraju terorističkom organizacijom, u posljednjih deset godina usredsredjeni na nenasilne aktivnosti.

Organizacija je osnovana 1979. godine u Dijarbakiru.

Turskom Hezbolahu pripisuje se bombaški napad u Istanbulu 17. novembra 2003. kada je ubijeno 23 i ranjeno više od 300 ljudi.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Videoteka


yw1
zanimljivosti1

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura