mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

  • YU GRUPA: JUGOSLAVIJA - TO JE JEDNA OD NAJLEPŠIH ZEMALJA U KOJOJ SAM ŽIVEO

  • MUSTAFA NADAREVIĆ: POLITIČARI SU BOLJI GLUMI

  • ČARLS BUKOVSKI: KAD TE PONEKAD UHVATI TUGA, IMA RAZLOGA ZA TO

  • VESNA TRIVALIĆ OTKRILA ZAŠTO SE POVUKLA: JA SAM SADA DUBAJSKA DOMAĆICA I BITNA MI JE SAMO JEDNA...

  • JE LI SAMO ''BOLONJA'' KRIVA?

  • NOVINARKA DAJE OTKAZ ZBOG CENZURE NA RTV-U

  • TRAŽI SE POMOĆ ZA BAKU KOJA ŽIVI OD PRODAJE CVEĆA

otvoren-festival

Juče je bio prvi dan Festivala tolerancije u Podgorici.

otvaranje

Večeras otvaramo 2. Festival tolerancije Crna Gora - Podgorica u 18 sati, u KIC "Budo Tomović" (Ul. Vaka Đurovića 12, Podgorica). Počinjemo s izložbom "Antimasonski plakati" i nastavljamo s odličnim filmovima "Bečka Krv", "Mi smo mladi. Mi smo snažni", "B" i "Čovjek koji je spasio Louvre".

Branko-Lustig

U ponedjeljak 30.5. u 12 sati, nakon nagrađivanog filma "Belle i Sébastien" dvostruki oskarovac Branko Lustig će na svojem Edukacijskom jutru "Svjedočanstvo preživjelog" ispričati prisutnima svoju životnu priču, kako je preživio holokaust i zašto se bavio tom temom u filmu.

festival-tolerancije

Filmski program 2. Festivala tolerancije Crna Gora - Podgorica otvaramo 30.05. s dva izvrsna filma. Započinjemo sa kratkim filmom ''Bečka krv'', nakon kojeg će publika biti u prilici da odgleda ''Mi smo mladi. Mi smo snažni'', nagrađivani film Burhan Qurbania baziran na istinitim događajima za vrijeme ksenofobičnih nereda 1992. u Rostoku, Njemačkoj.

digitalizacija za ebalkan 1

 

Slike Kruševca tačka kom ili ti ispravnije, slikekrusevca.com. Klik na ovaj link vodi do jedne veoma zanimljive i pre svega, jako značajne ''Šarengradske e-razglednice''.

zzLet' s do it Montenegro je kampanja za gradjane Crne Gore u sklopu koje će se očistiti šest primorskih gradova- obala i more.

yihrlogoPočetak sezone odmora, na žalost, je pokazao da su strahovanja YIHR-a da će se nastaviti sa zloupotrebama službenih vozila, bila opravdana.

anima1U Godini borbe protiv nasilja nad ženama na dan državnosti 13. jula umjesto sastanka sa predsjednikom Vlade održan perfrormans "1000 potpisa protiv siromaštva žena"

unicefPrenosimo informacije iz Unicefa o novom konkursu "Nasilje nije kul, ti budi"

animacija

Prvi dan festivala u Podgorici završavamo sa dva filma koji spajaju stvarnost i animaciju.

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Videoteka


yw1
zanimljivosti1

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura