mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

zasto je nosis na rukama razmazices je njen odgovor je rasplakao svet
Kada biste samo znali da ona nikada u krevetiću nije plakala nakon što bi se probudila, jer nikada pre niko nije odgovorio na taj njen poziv, otkrila je Keli.

Keli Dirks, majka nekoliko dece sa posebnim potrebama, primetila je da je ljudi u prodavnici gledaju, jer svoje dete nosi umesto da ju je stavila u kolica.

Prišla joj je nepoznata žena i upozorila Keli da će tako razmaziti dete, jer je nosi umesto da je gura u kolicima.

Evo i šta je Keli odgovorila na svom Fejsbuk profilu:

"Draga ženo iz prodavnice,

Čula sam već i pre kako ću na taj način da razmazim dete. Uvereni ste da moja malena zbog toga nikada neće postati nezavisna i samostalna. Nasmejala sam se na to, poljubila dete i nastavila kupovinu.

Kada biste samo znali ono što ja znam. Kada biste samo znali kako je prvih 10 meseci svog života u krevetiću provela sama, a jedina uteha joj je bila sisanje prstića. Kada biste samo znali kako joj je lice izgledalo u trenutku kada ju je njen staratelj iz sirotišta predao meni i kada sam je prvi put ljuljala u naručju. Niko je nikada do tada nije držao na taj način, a ona nije znala zašto je to tako.

Kada biste samo znali da ona nikada u krevetiću nije plakala nakon što bi se probudila, jer nikada pre niko nije odgovorio na taj njen poziv.

Kada biste samo znali da je anksioznost bila standardni deo njenog dana, uz lupanje glavom o ogradu krevetića dok se sama ljuljala tražeći za sebe malo prijatnosti. Kad biste samo znali koliko je beba u nosiljci nezavisna i koliko smo vremena proveli pokušavajući da nadjačamo deo njenog mozga koji vrišti "trauma" i "nije sigurno".

Kada biste samo znali ono što ja znam. Ona sada pusti glas kada je spuštam, a ne kada je podižem. Ujutro kada se probudi "peva" iz svog kreveca jer sada zna da će neko da reaguje, dođe i promeni joj pelene.

Kada biste samo znali da ona sada zaspi u naručju mame ili tate umesto da se sama uspavljuje. Razmaziti ovu bebu je najvažniji posao koji sam ikada imala, ali i privilegija. Nosiću je dugo, odnosno toliko dugo koliko mi to ona bude dopuštala, jer sada zna da je to mesto gde oseća sigurnost. Tu joj je mesto i ona je to zavolela", napisala je Keli.

Izvor: devetmeseci.net

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura