mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

astrologija-ce-u-buducnosti-biti-dio-psihoterapije

Jung je prvi otkrio povezanost psihoterapije i astrologije, te je radio istraživanja parova kao i njihovu kompatibilnost. Iako nije bio prihvaćen od znanosti i javnosti, danas je njegov pogled definitivno donio ono što će se prepoznati u slijedećim generacijama. Smatra se da su potrebne tri generacije kako bi se prepoznao rad genija, ali oni su ionako vjesnici budućnosti. Kada ljudi dođu do jednog nivoa razvoja onda se rađa osoba koja ujedinjuje težnje čovječanstva i otkriva rješenje i smjer kojim će ono krenuti. U ovom slučaju, tko se dublje bavio astrologijom i psihoterapijom, otkriti će mnoge alate koji mogu pomoći u radu i prema tipovima osobnosti lakše pristupiti ljudima. Recimo, pita ili vatreni tip ne može na duge staze analizirati, njegov um je kao kaoan iz zena, voli direktne uvide, te je toj osobi bolje pristupiti kreativnim i izravnim terapijskim metodama.

Ne možete osobu tjerati da ulazi u segment života koji mu ne odgovara. Pristup rada se treba prilagoditi osobi. Generalne metode se ne mogu primjenjivati na sve i zato je Jung razradio teorije osobnosti koji se slažu s astrološkom podjelom koje je nazvao četiri funkcije svijesti, a odgovaraju elementima vode, zemlje, vatre i zraka. Također, Buddha je stvorio teoriju osobnosti u kojoj je otkrio kako svakom čovjeku treba drugačije pristupiti odnosno koja bi mu praksa s obzirom na tip ličnosti odgovarala. S druge strane, puno je lakše uz pomoć jyotisha, otkriti kod osobe majčin kompleks ili neki drugi kompleks. Na taj način mijenjamo pristup astrologiji jer ona više nije metoda gledanja karme i budućnosti već nam pomaže u shvaćanju sadašnjeg života i na taj način otkrivamo da je karma ustvari naš način razmišljanja kojim privlačimo određena iskustva u svoj život. Ne radi otplate dugova već radi spoznaje.

Takva praksa sigurno će biti osnovna praksa u budućnosti jer sadašnja objašnjenja bolesti i problema doista podsjećaju na dječji vrtić jer niti jedno ozbiljno objašnjenje nastanka bolesti od strane medicine, nemamo. Sve dok ne povežemo više disciplina u jednu, nećemo moći govoriti o znanosti i pristupu čovjeku. Svakako su psihoterapija i astrologija na koju se nadovezuje i Ayurvedska medicina, na dobrom su tragu da pokažu kako je jedino cjeloviti pristup zdravlju realan, te da su spoznaja i zdravlje usko povezani.

Izvor: atma.hr

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura