mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

nova uredba ko se na moru seta u kupacem kostimu placa drakonsku kaznu

Veliki broj gradova u Hrvatskoj i duž Jadrana donijeli su odluku o kažnjavanju svih onih koji se budu šetali oskudno obučeni - u kupaćim kostimima.

Sličnu odluku donijeli su i Dubrovnik i Split, a u njoj stoji da je zabranjena šetnja gradom u kupaćim kostimima i sličnim "nepristojnim" odjevnim kombinacijama."Predloženim izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu predviđena je zabrana kretanja unutar istorijskog centra Grada Dubrovnika bez odjeće, dijela odjeće ili u kupaćem kostimu te shodno navedenom definisane su i kaznene odredbe za nepoštivanje navedene zabrane", potvrdili su iz Grada Dubrovnika.

"U Odluci će konkretno stajati: 'Nije dopušteno kretanje Istorijskim jezgrom Grada Dubrovnika bez odjeće, dijela odjeće ili u kupaćem kostimu.' Slično je definisana i odluka za Split, gdje se takođe zabranjuje šetnja u "nepristojnoj" odjeći u starom gradskom jezgru Splita.

Za ovaj prekršaj kazniće se fizička osoba u iznosu od 2.500 kuna (više od 330 eura) ili na mestu prekršaja 1.000 kuna (oko 133 eura). Stoga će se na više mjesta postaviti znakovi kojima će se turisti upozoravati na navedene odredbe Odluke", napominju iz grada.

Nadzor ovog propisa sprovodiće komunalni redari.

Izvor: portalanalitika.me

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura