mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

adp zid prijava za lets do it Montenegro 20 maja 2016

Asocijacija za demokratski prosperitet ZID poziva da se zajedno sa građanima, javnim i zainteresovanim preduzećima, civilnim sektorom iz gradova van Podgorice i ostalim zainteresovanima 20. maja 2016. godine zajednički realizuje akcija ''Očistimo Crnu Goru za jedan dan''.

Cilj ove akcije je podsticanje svih građana Crne Gore, bez obzira na godine i posao koji obavljaju, i bez obzira na porijeklo i različite pripadnosti, na aktivnije učešće u životu svoje zajednice. Akcija želi da pokaže da malim doprinosom možemo velike stvari učiniti realnim. Svaka od opština u Crnoj Gori ima veliki problem sa odlaganjem i trajnim saniranjem sakupljanja otpada. Nelegalno odlagaje otpada dovelo je do značajnog devastiranja životnog prostora i svakodnevno dovodi u opasnost mnoge građane. Ovaj problem može se riješiti samo zajedničkim i organizovanim djelovanjem.
Naglašavaju da je ovo akcija svih građana: onih najmlađih iz vrtića da se podruže sa roditeljima i učiteljicama, mladih da organizuju roštilje, mini žurkice, zaposlenih u javnim i privatnim preduzećima da na jedan dan promijene radno okruženje, da se socijalizuju različite marginalizovane grupe, kao i da se međunarodna zajednica uključi u rad lokalne zajednice i slično.
Na nivou Crne Gore, akciji su se priključile razne NVO i kompanije. "Očistimo Crnu Goru za 1 dan" ADP ZID realizuje u partnerstvu sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma koje je pomoglo da ova inicijativa dobije najviše glasova građana i podršku u akciji „Budi odgovoran". Na kraju akcije će u odnosu na broj stanovnika, biti proglašen grad sa najboljim rezultatima i najmasovniim odzivom svih građana i osvojiti mobilijar za dječije igralište.
Preko ove aplikacije možete se prijaviti kao pojedinac, grupa, familija itd.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura