mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

BBD Crna Gora posljednja clanica NATO a

Podgorica: U trenutku velikih tenzija u Evropi, NATO slavi učlanjenje najnovijeg člana – Crne Gore.

 

Odluku da se Crna Gora primi u NATO treba da potvrde sve članice saveza, ali osnovni predlog je usvojen, piše britanski BBC.

NATO navodi da je Crna Gora obezbijedila trupe za obuku u Avganistanu i finansijsku pomoć za bezbednosne snage, ali s obzirom da njena vojska broji nešto više od 2.000 članova, njen doprinos savezu biće ograničen.

Uključujući Crnu Goru, NATO danas broji 29 članica. Makedonija i Bosna i Hercegovina su na listi čekanja.

Odluka o ulasku Bosne i Hercegovine u savez  i dalje nije potvrđena, dok ne riješi probleme sa vojnom imovinom, dok Makedonija, kako se navodi u saopštenju NATO-a, čeka da cijeli naziv države bude Makedonija.

Da li će se broj članica NATO-a zaustaviti na broju 29?

NATO je ranije istakao da će Ukrajina i Gruzija jednog dana biti članice. Ali podijeljena Ukrajina, za sada ne zahteva učlanjenje, a Gruzija, kako se navodi, ima previše problema sa Rusijom, pa njeno učlanjenje deluje skoro nemoguće.

Neke od članica NATO-a rade dosta da doprinesu ovoj organizaciji, ali pred njima je, kako se navodi, mnogo posla.

NATO je međunarodna organizacija, osnovana 1949. godine potpisivanjem Sjevernoatlanskog ugovora između 12 država tadašnjeg zapadnog bloka. Političko sjedište organizacije je u Briselu.

Izvor: b92.net

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura