mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

Sobic dobio Trinaestojulsku nagradu Bulajicu dodjeljena na zivotno djelo

Odlukom žirija, dobitnici Trinaestojulske nagrade su i crnogrski kantautor Mladin Šobić, književnik Milorad Popović kao i prof. dr Igor Đurović

Trinaestojulsku nagradu za životno djelo dobio je proslavljeni crnogorski režiser Veljko Bulajić, odlučio je žiri za dodjelu ove prestižne nagrade, na Cetinju.

Sobic dobio Trinaestojulsku nagradu Bulajicu dodjeljena na zivotno djelo 1

Odlukom žirija, dobitnici Trinaestojulske nagrade su i crnogrski kantautor Mladin Šobić, književnik Milorad Popović kao i prof. dr Igor Đurović.

Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade činili su predsjednik žirija, Gojko Kastratović, a ostali članovi su, prof. emeritus Ilija Vujošević, prof. dr Igor Lakić, mr Miomir Vojinović i prim. dr sci. med. Asim Dizdarević.

Trinaestojulska nagrada za 2016. godinu dodjeljuje se građaninu ili državljaninu Crne Gore, grupi ili pravnom licu, koji ima sjedište na teritoriji Crne Gore za djela ili ostvarenja u svim oblastima rada i stvaralaštva u prethodne dvije godine, koji su od izuzetnog značaja za državu.

Trinaestojulska nagrada za životno djelo se dodjeljuje istaknutom naučnom radniku ili umjetniku koji je stvojim stavralaštvom obilježio vrijeme u kojem je djelovao, čiji je stvaralaćki put zaokružen i čije djelo predstavlja trajno dobro Crne Gore.

Izvor: vijesti.me

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura