mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

Sedmoro djece rodjeno iz incesta za 11 godina

Sedmoro djece u proteklih 11 godina rođeno je u Crnoj Gori iz incestuoznih veza, a sve bebe date su na usvajanje, i to van naše zemlje, govore podaci kojima raspolaže organizacija Crnogorski ženski lobi.

Prema rijecima direktorke CŽL Aide Petrović, djecu je rodilo sedam djevojaka, uzrasta od 16 do 21 godine koje su pretrpjele incest i koje su se toj organizaciji javile za pomoć kada su bile u poodmakloj trudnoći.

- Četiri bebe su rođene iz incestuoznih veza oca i kćerke, dvije iz veze brata i sestre, jedna strica i bratanične. Sve žrtve su ćutale o silovanju koje im se desilo od najbližih srodnika - ističe sagovornica.

U ovom periodu jedna djevojčica (16 godina) ubila je oca zbog dvogodišnjeg silovanja i višegodišnjeg (4 godine) silovanja njene starije sestre i seksualnog zlostavljanja ostalo troje mlađe djece.

-Takođe, u proteklih 11 godina našoj organizaciji za pomoć, podršku i savjet obratilo se 27 osoba ženskoga pola, uzrasta od 16 do 29 godina, koje su preživjele neku vrstu seksualnog zlostavljanja od incestnika. Samo u jednom slučaju obratio nam se mladić (18 godina) koji je prijavio incestnu vezu sa majkom (43 godine), tražeći pomoć kako da iz toga izađe. Najčešće osoba koja prijavljuje incest, članovi porodice (majka, sestra, rođaka...) žele da ih saslušamo i u potpunoj anonimnosti damo savjet kako prekinuti incestnu vezu npr. između oca i kćerke, brata i sestre... Gotovih savjeta nema, ali smo tu svakako da ih saslušamo, pratimo tokom procesa prijavljivanja slučaja - ako se za to odluče - i pomognemo u obezbjeđivanju besplatne i anonimne pomoći stručnih lica – psihologa, psihijatra, sociologa, ljekara - kaže Petrović.

Izvor: portalanalitika.me

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura