mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

280px-Royal city of Cetinje

Photo:Wikipedia
Iako je cetinjski Trgopromet odavno pod stečajem, jedna njihova prodavnica i dalje opstaje.

Piše: M.B.
Nećete je zapaziti po blistavom izlogu jer, po mnogo čemu jedinstvena, prodavnica u kojoj već 14 godina Joke Vujović gazduje, nema puno da ponudi. Osim buđi, izlivene kanalizacije , upropaštenog pokućstva i uzaludnih nadanja ovdje se ne bi imalo šta kupiti. No, u ovoj prodavnici se i ne bave uslužnom djelatnošću, ona je improvizovani dom dugogodišnje radnice Trgoprometa.

Prijestonica je sa odlukom o izgradnji škole namjerila da radnicu iseli iz stana koji je dobila na korišćenje od Trgoprometa. Na svako rješenje o iseljenju Joke se uredno žalila na šta je Ministarstvo poništavalo odluke prijestonice. No, Prijestonica nije poštovala poništaje pa je ovaj začarani krug okončan na Vrhovnom sudu, i to u Jokinu korist. Izgleda- uzalud.

-Išli smo na sud. Prijestonica je izgubila oba prava: I da je Ministarstvo donijelo nezakonita rješenja i da je Trgopromet meni dužan stan. Vrhovni sud tvrdi da Trgopromet nije meni dužan stan nego onaj ko je izvršio radove, tvrdi Vujović.

Nakon pravnog trijumfa i maratonskog obraćanja nadležnima iz lokalnih pa sve do državnih fotelja-reagovali su i iz Opštine. Bivši Gradonačelnik je Joki obećao stan ali, nažalost- na tome se sve završilo. Iako joj je tada rekao da se „strpi malo" Joke nije ni slutila da se to odnosi na ogromno strpljenje i jos neizvjesniju budućnost. Pita se samo koliko će za nešto „konkretnije" još morati da trpi.

-Janković je rekao da je sramota što su mi uradili i da je on ostao ja bih bila u zgradi. On bi meni vratio stan, tvrdi ova nemoćna starica.

No, novom Gradonačelniku prijedlog njegovog prethodnika nije zvučao obavezujuce bez obzira što je takav zakljucak i u sudskoj presudi.

-Došao je novi gradonačelnik koji neće da mi da ništa. Njega ne interesuje ni presuda. Ništa.. Ja sam radila za ovu državu, bila sam radnik i ostavili su me na ulici, kategorična je Vujović.

U praksi, nepravda počinjena nad Jokom Vujović lako je dokazana. Sudska presuda, međutim, nije garant da će pravda biti zadovoljena. Iz takvog pravnog vira već deceniju pokušava da izađe penzionerka Joke Vujović jer Prijestonicu ni presuda Vrhovnog suda nije natjerala da preuzme odgovornost. Sve dok se nešto ne promijeni ona će penzionerske dane provoditi kao moderni nomad, tražeći mjesto da prenoći dok joj ne vrate njen dom.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura