mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

naslovnaPodržite hitnu izgradnju novih i/ili dogradnju postojećih objekata javnih predškolskih ustanova, prvenstveno u Podgorici i Baru, ali i ostalim opštinama gdje je prebukiranost prisutna, kako bi bile zadovoljene važeće zakonske norme o broju djece u grupama.
Da je problem prebukiranosti prisutan potvrđeno je i u Konačnom mišljenju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda od 1. avgusta 2011. godine dostavljenom nadležnom Ministarstvu. Ombudsman ocijenjuje da postojeća mreža ustanova ne obezbjeđuje dostupno i kvalitetno predškolsko obrazovanje i vaspitanje svoj djeci u CG, iako je međunarodnim dokumentima propisana obaveza države da što veći broj djece obuhvati istim, u cilju ranog razvoja i učenja. U Ustavu CG piše da "Dijete uživa prava i slobode primjereno njegovom uzrastu i zrelosti". Na problem je ukazao i Institut za javno zdravlje koji je, nakon obilaska vaspitnih jedinica u Glavnom gradu, utvrdio da je prebukiranost uzrok sanitarno-higijenskih problema koji ugrožavaju zdravlje djece. Peticiju možete potpisati OVDJE.

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura