mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

osobe-sa-invaliditetom-blokirale-put-novi-sad-subotica-slika-89615Položaj djece i osoba sa posebnim potrebama u Crnoj Gori je na veoma nezadovoljavajućem nivou.

Potrebno je unaprijediti socijalne programe za ovu populaciju kao i njihovu inkluziju u sistem obrazovanja Crne Gore. Izdvajanja države za zdravstveno osiguranje ovih osoba je takođe nedovoljno. Ove osobe imaju posebna potraživanja za svoju invalidnost, počev od ortopedskih pomagala, specijalne ishrane i dr.

Poseban problem za roditelje djece/osoba sa posebnim potrebama, osim bolesti svog djeteta je i nezavidna materijalna situacija sa kojom su, u velikom broju slučajeva, suočeni jer nisu u mogućnosti da budu radno aktivni. Pogotovo, ako su roditelji u godinama, nerijetko imaju i svoje zdravstvene probleme što još više otežava život osoba sa posebnim potrebama i čitave porodice.

Dakle, potrebno je uvećati izdvajanja za materijalnu pomoć, odnosno invalidninu i tuđu njegu i pomoć lica sa posebnim potrebama, angažovati osobe (asistente) za pomoć u kući i dr.

Molimo podržite ovu peticiju OVDJE!

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura