mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

the Guardian Exit je jedan od najboljih festivala u Evropi

Čuveni britanski list Guardian proglasio je EXIT jednim od najboljih festivala u Evropi, uz preporuku čitoacima da ga obavezno posjete ovog ljeta! Ugledni medij iz Londona podsjetio je na ono što EXIT izdvaja u odnosu na ostale vodeće festivale, navodeći njegov nastanak iz studentskog pokreta za demokratske promjene u Srbiji, ali i cijelom regionu.

"Ovaj nagrađivani festival, koji je zadržao svoju društvenu misiju podrške mladima na Balkanu, ima desetine bina širom tvrđave. Ovogodišnji program sadrži izvođače kao što su Ellie Goulding, Stormzy, Wiz Khalifa, Bastille i brojni drugi, a postarajte se da vas u sebe uvuče svjetski čuvena Dance Arena", navodi se u preporuci Vila Koldvela. Pored muzičkih sadržaja, neizostavan faktor privlačnosti Exita je i njegova publika, koja ume da se provodi duboko u vrela julska jutra: "Pripremite se za neumoran provod na Balkanskom suncu", dodaje se u tekstu prestižnog engleskog lista.

„Veoma smo počastvovani najnovijim u nizu priznanja od najuticajnijih svetskih medija. Veliki je značaj za Srbiju kada mediji kao što su Guardian, CNN, BBC, MTV, Times, Economist i mnogi drugi pišu otvorena priznanja o našem festivalu. Guardian-ove liste i preporuke, od turističkih destinacija do fakulteta, od muzičkih albuma do najčitanijih knjiga, jedne su od najrelevatnijih u svetu i prate ih milioni čitalaca širom planete. Upravo je ovaj list pre 10 godina bio među prvim svjetskim medijima koji je izdvojio EXIT u sam svetski festivalski vrh" – izjavio je povodom ovog priznanja Dušan Kovačević, osnivač EXIT festivala. Ranije ove godine, EXIT je proglašen za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodeće evropske turističke platforme "European Best Destinations", a prethodnih godina proglašen je i za Najbolji evropski festival 2014. od strane Evropskih festivalskih nagrada i 2007. od strane Britanskih festivalskih nagrada.

Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula. Nastupe su već potvrdili Ellie Goulding, Wiz Khalifa, Hurts, Skrillex, Bastille, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Lost Frequencies, Solomun, Marco Carola, Robin Schulz, Nicky Romero, Cock Sparrer, Anti-Flag, Dub Pistols, DJ Hype, Andy C, kluboviTresor i Concrete, te brojni drugi.

Na Guardian-ovoj listi od top 10 evropskih Festivala našli su se i Love International - Hrvatska, Secret Solstice - Island, Edge of the Lake - Švajcarska, A Summer's Tale - Njemačka, Obonjan - Hrvatska, Colours of Ostrava - Češka, Weather Festival - Francuska, Boom - Portugal i Primavera Sound - Španija.

Izvor: umscene.me

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura