mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

Bedem fest ovo je konacna lista izvodjaca
"Šator na leđa, bližnjeg za ruku, na krilima slobode i naoružani sjajnim raspoloženjem i pozitivnom energijom- pravac na Bedem fest", poručuju organizatori.

Organizatori kažu kako su veliku pažnju posvetili pažljivoj selekciji izvođača.
"Riječ je o nekoliko tematski vješto uklopljenih različitih muzičkih pravaca koji čine jednu jedinstvenu cjelinu. Tako ćemo na sedmom Bedem festu "Vjeruj" imati to zadovoljstvo da ugostimo 22 velicčnstvena izvođača. U eri festivalske ekspanzije u čitavom regionu, mi ćemo imati 12 premijera, što samo po sebi potvrđuje našu orijentaciju ka alternativnom i nekomercijalnom. Drugi Način, S vremena na vreme i Aerodrom su bendovi uz čije stihove i note želimo da oživimo lijepa sjećanja na stara vremena i animiramo starije generacije posjetilaca", poručuju iz organizacije.
Jedan dio programa posvećen je akustičnim momentima.

"Logičan izbor u tom smislu predstavljaće svirke kultne Bo kao i Kralja Čačka", kaže izvršni direktor Bedem festa Petar Šundić.
Tu su i predstavnici nove i nadolazece regionalne alternativne scene : Nežni Dalibor, Bitipatibi i zagrebački Šank. Riječ je o premijernim nastupima navedenih bendova.

Čast da predstavljaju crnogorsku underground scenu na ovogodisnjem Bedem festu pripala je nikšickom sastavu Gomila Nesklada i podgorickom sastavu Džej Džej Okoča.

I ove godine Bedem fest će svojim posjetiocima predstaviti regionalnu demo elitu, pobjedničke sastave partnerskih demo festivala. Tako ce Bunt rok festival predstavljati pobjednički beogradski bend Degeneza, kao i drugoplasirani bend Empathy Soul Project iz Zrenjanina. Hrvatsku demo scenu predstavljace Tight Grips, pobjednički bend iz Karlovca. Subotički festival Omladina predstaviće svog pobjednika, zagrebački sastav From another mother.

"Za prave ljubitelje rokenrola toplo preporucujemo Canetove Škrtice, sjajan bend sastavljen od članova nekoliko beogradskih bendova. Ovo će biti njihov premijerni nastup u Crnoj Gori. I ove godine na Bedem festu biće zastupljeni i alternativni bendovi različitih muzičkih žanrova koji garantuju sjajnu atmosferu, poput E Play-a, Lake i Irie Fm-a", poručuje Šundić.

Posebno važnom dimenzijom se čini nastup dječijeg hora muzičke škole "Dara Čokorilo", čime smo htjeli da na najkonkretniji način utičemo na najmlađu populaciju u smislu uticaja na formiranje njihovih stavova u smislu muzičkog opredjeljenja. Ovo je posebno važno iz ugla otklona od neželjenih uticaja.
Ljubitelji hip hop scene uzivace u premijernom nastupu Frenkija.

"O Zosteru ne treba previše trošiti riječi, ovaj bend je nekako i "nas" i "nikšićki" zato je uvijek dobrodošao. Alex Kelman, bend koji osvaja Evropu svojim specifičnim zvukom punim ritmova, boja, gitarskih i klavijaturskih dionica promovisaće aktuelni album Siberian Pop turnejom po Evropi", kaže Šundić.

Šundić je zahvalio i sponzorima: Crnogorskoj komercijalnoj banci, a tu su i sljedeći partneri: Elektroprivreda Crne Gore, Pivara "Trebjesa", M tel, potom Ministarstvo kulture, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija, Ministarstvo odbrane Crne Gore, Opština Nikšić, Fondacija "Petrovic Njegos", JP "Morsko Dobro", Extreme Intimo, Zitomarketi Popovic, Jadranski Sajam turizma Budva i mnogi drugi...
Cijena ulaznica je 5 e po danu festivala. Prodaja ulaznica ce početi 10. jula na svim prodajnim mjestima gigtix-a, kao i na samom festivalu.

Izvor: cdm.me

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura