mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

8-razloga-zasto-treba-da-posetite-Lake-Fest-u-Niksicu

Sigurno ste poslednjih dana iz svih medija čuli za sve ono što se sprema za šesto izdanje Lake Festivala u Nikšiću. Da ne dužimo previše, mi smo rešili da vam odvojimo 8 razloga zašto je upravo ovaj festival onaj kojem treba da posvetite pažnju tokom avgusta, pogotovo ako se još uvek pitate kako možete da provedite svoj odmor.

1. Glavna zvezda festivala je Manu Chao La Ventura

Manu je već nekoliko puta dolazio u naše krajeve, poslednji put na Exit Festival 2015. godine, kada je još jednom dokazao da je neverovatan muzičar koji je spreman da napravi potpunu feštu i da razdrma apsolutno svakoga ko se nađe na njegovom koncertu. Ukoliko niste imali prilike da vidite taj koncert do sada, nastup 14. avgusta na glavnoj bini Lake Fest-a je sigurno prav razlog da tu grešku ispravite.

2. Za četiri dana čak 28 bendova

Imena koja će ove godine nastupiti na za četiri dana ovog festivala su za potpuno poštovanje, jer svako od njih iza sebe ima pozamašan broj kilometara, bilo da se radi o bendovima koji su već davno etablirana imena naše rock scene kao što su Bajaga i Instruktori, YU Grupa, Kerber, Ritam Nereda, Goran Bare i Majke, Lačni Franz, Rambo Amadeus, do onih pred kojima tek stoji svetla budućnost - Off Duty, Zoon Politikon, Voodoo, Mangrov, Aurora... Naravno, ne zaboravite da nastupaju i Sara Renar, Gužva u 16-ercu, Stray Dogg, Nikola Vranjković, Kultur Shock, Sivilo, Kiril Djaikovski, TBF...

8-razloga-zasto-treba-da-posetite-Lake-Fest-u-Niksicu-2

3. Prilično jeftina cena ulaznice

Da se odmah razumemo, potpuno nam je jasno da standardi zemalja na Balkanu ne mogu baš lako da omoguće da posetimo sve što želimo da vidimo, ali ako možete da priuštite sebi pivo i cigarete, ili neki luksuzniji porok, možete odvojiti i 10 evra za dnevnu ulaznicu ili 25 evra za sva četiri dana festivala. Za ovakav festival je stvarno smešno.

Ulaznice možete nabaviti na sledećim mestima - za Srbiju eventim.rs, za Hrvatsku entrio.hr, za Bosnu kupikartu.ba, dok ulaznice za Crnu Goru možete kupiti u NK Pubu u Nikšiću i MNE Pubu u Podgorici.

4. Besplatan kamp

Ukoliko ste građanin Crne Gore. Ukoliko niste, koštaće vas. 0.60€ po danu boravljenja, jer toliko košta boravišna taksa. Ponesite šator, vreću za spavanje, autan (ili neko drugo sredstvo protiv komaraca) i opustite se sa društvom u prirodi. Prijaće vam.

8-razloga-zasto-treba-da-posetite-Lake-Fest-u-Niksicu-3

5. Predivan ambijent pored Krupačkog jezera

Pokušajte da zamislite bar 4 dana koja provodite spavajući u prirodi, ujutru vas čeka predivna voda gde se možete okupati i osvežiti za dan koji sledi, napraviti roštilj sa društvom i uveče slušati sjajnu muziku. Čini nam se da tako nešto nemate baš svuda. Šta više, sigurni smo. Kako izgleda mesto gde ćete moći da kampujete, pogledajte u videu ispod.

6. Dnevni programi

Do sada su svi posetioci imali prilike da uživaju i u dnevnom programu. Ovoga puta to će biti bina u kampu festivala i sportske aktivnosti o kojima ćemo pisati kasnije. Sigurno je da vam neće biti dosadno tokom dana.

7. Jeftina cena hrane i pića

Ovo je stavka koje se svi pribojavaju. Cena pića i hrane na festivalima sigurno nije kao u hipermarketima. Mi smo saznali da će pivo od 0.5 litara stajati 2€, kratka pića kao što su rakija i vinjak 1€, dok ćete za Jack Daniel's morati da izdvojite 2€. Kako smo imali prilike da posetimo više festivala, sigurno je da je ovaj među jeftinijima.

8. Nikšićanke

Čekajte, nemojte nam reći da na festivale idete isključivo zbog muzike? Ako je tako, onda imamo problem. Mi smo bili poslednjih par godina i uglavnom ćemo vam preneti da nismo ostali ravnodušni. Nismo sigurni da su devojke na fotografijama baš iz Nikšića, ali smo 100% sigurni da su fotografije nastale na Lake Festu. Piće, super muzika, dobro raspoloženje... Uživajte ;)

8-razloga-zasto-treba-da-posetite-Lake-Fest-u-Niksicu-4

p.s. da ne zaboravimo, niste na domaćem terenu. Znate onaj stih iz pesme "Pušti đaola" sastava WHO SEE:

"S Nikšićanima se nikad ne kačim, bolan
Pušti đaola, treba bježat' o'đaola"

Izvor: nocturnemagazine.net

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura