mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

novi-Hari-Poter-vec-obara-rekorde

Iako će se u rukama čitalaca naći tek od ponoći 31. jula, nova knjiga Džoane Ketlin Rouling "Hari Poter i ukleto dete" već je knjiga s najvećom pretprodajom u Americi, objavo je američki izdavač "Barns end Noubl".

 

Nove avanture Harija Potera, koje će čitaoci pratiti posle devet godina od poslednje knjige o neobičnom dečaku, nisu klasična naracija, već maltene scenario za predstavu o mladom čarobnjaku koja se premijerno izvodi u Londonu 30. jula.

Prema zamisli autorke, radnja predstave se dešava 19 godina posle onoga što se zbilo u knjizi "Hari Poter i relikvijem smrti", Poter radi u Ministarstvu magije, ima troje dece i bori sa svojom prošlošću.

Roulingova je odlučila da objavi knjigu zbog svih koji nisu bili u prilici da pogledaju predstavu u Londonu. Pozorišni komad rasprodat je do maja 2017. godine, i biće najava ekranizacije knjige "Fantastične zveri i gde ih naći" koji će publika gledati na bioskopskom platnu od novembra, a prati i otvaranje tematskog parka Harija Potera u Univerzalovom studiju u Los Anđelesu, prenosi Rojeters.

U knjižari na internet sajtu Amazon takođe kažu da je pretprodaja štampane knjige i njene elektronske forme nezapamćena u Americi. Urednica Amazon Books Seira Villson kaže da je izlazak osme knjige o Hariju Poteru veliki dan za obožavatelje i da će mladi novom formatu priče pristupiti bez problema, pokušavajući da i sami tumače uloge. Dogodovštine čarobnjaka iz Hogvorta, opisane u sedam knjiga prodate su u više od 450 miliona primeraka širom sveta, i prevedene na 79 jezika. Ova fantastična filmska franšiza zaradila je do sada sedam milijardi dolara.

Izvor: b92.net

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura