mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

Grad-teatar-30-godina-traje-borba-sa-ne-kulturom
Povodom problema sa bukom tokom održavanja programa 30. jubilarnog festivala „Budva - Grad teatar" oglasili su se zaposleni na tom projektu koji, između ostalog ističu da, već trideset godina pokušavaju da utiču na, kako kažu, "obezbijeđivanje ako ne optimalnih, ono bar podnošljivih uslova za održavanje svojih programa, od kojih nijedan ne traje duže od dva sata".

Ističu da često nisu nailazili na razumijevanje relevantnih subjekata kada je buka u pitanju na otvorenim scenama u Starom gradu i širem području opštine Budva.

"U namjeri da relevantnim subjektima omogući da svoju djelatnost obavljaju u punom kapacitetu tokom „špic" sezone"a to je do jedan čas, Grad teatar je satnicu svojih programa, dramskih i muzičkih pomjerio sa 10. jula na 20. jun u terminima od 21.30. Dio glavnih programa, premijernih izvođenja predstava, izmijestili smo iz Starog grada, prvo na scenu iza Osnovne škole, pa na scenu u Svetom Stefanu, a sada u bečićko naselje Vještica. Ipak, ni na taj način nismo uspjeli da riješimo pomenuti problem, već smo naišli na nove oblike ometanja izvođenja predstava, koji su doveli i do kratkog prekida jedne od predstava", navodi se u saopštenju zaposlenih u JU Grad Teatar.

Oni ističu da je i ove, kako i ranijih godina, sa predstavnicima gradske uprave Budva i vlasnicima ugostiteljskih objekata načelno postignut dogovor da se, u periodu trajanja festivala tokom 16 dramskih i muzičkih programa, koji se održavaju na i oko scene između crkava, uvaži program Grada teatra i muzika svede na razumni nivo koji ne bi ometao izvođenje pomenutih programa.

"Suvišno je govoriti da podržavamo svaki od svojih programa i da smo odgovorni za okolnosti koje prate njihovo izvođenje, sa jedne starane kao i da svako odstupanje od dogovora nepotrebno uvećava festivalski budžet, ali i kreira negativnu sliku o odnosu grada prema kulturi i o Budvi, među publikom, umjetnicima i predstavnicima medija", navode u saopštenju.

Zaposleni u JU "Grad teatar" ističu da žive sa svim problemima koji prate festival, svakodnevno trpeći poniženja zbog stvari na koje, pored svih napora, ne mogu da utiču.

"Želimo da zahvalimo svima koji razumiju našu borbu sa vjetrenjačama i pomažu nam u njoj. Sve ostale javno molimo da uvaže datumar festivala koji smo dostavili i da nam, samo poštovanjem zakonskih propisa lokalne samouprave, pomognu da privedemo kraju jubilarni festival", zaključuju na kraju.

Izvor: cdm.me

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura