mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

sasom

Šef makedonske kontraobavještajne službe Sašo Mijalkov, koji je u utorak pod pritiskom podnio ostavku, prema sumnjama srpskih bezbjednosnih službi imao je aktivnu ulogu u organizaciji terorističkog napada u Kumanovu.

Prema pisanju beogradskog Blica Mijalkov već deceniju važi za najmoćnijeg čovjeka u Makedoniji koji na vezi drži najuticajnije političare i kriminalce iz Albanije i regiona.

"Cilj napada bio je da se izazove međuetnički incident koji bi Vladu Makedonije zaštitio od napada opozicije, koja je za 17. maj spremala miting i obaranje vlasti. Stvari su, međutim, izmakle kontroli i planirani „međuetnički incident" se pretvorio u teroristički napad", rekao je izvor Blica upoznat sa saznanjima srpskih službi bezbjednosti.

Mijalkov se, prema istim sumnjama, dovodi i u direktnu vezu sa organizatorom napada Mirsadom Ndrecajem, zvanim Komandant Nato. Ndrecaj je prvi ispalio rafal u Kumanovu i usmrtio policajca.

"Ndrecaj je izvučen iz obruča i prebačen na Kosovo. Sumnja se da je to urađeno po nalogu Mijalkova", kaže dalje izvor Blica.

Kriminalci koji su upali u Kumanovo navodno su planirali još tri napada.

"Poslije Gošinca i Kumanova, meta terorista je bilo Preševo, i još dva mjesta. U Preševo je trebalo da upadnu dvije grupe od po 50 naoružanih terorista, dok su druga dva napada planirana u Crnoj Gori i novi u Makedoniji", kazao je izvor Blica.

Biografija Mijalkova je jedna od najinteresantnijih u Makedoniji, u kojoj važi za jednog od najbogatijih ljudi.

Čest je gost i u Beogradu, gdje ima blisku prijateljicu, na koju, navodno za dva dana troši i do pet hiljada eura.
Izvor:CDM

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura