mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

vasovevodeIz MANS-a su najavili da će tražiti podatke od relevantnih institutucija, kako bi vidjeli ko je od nadležnih zloupotrebio položaj u političke svrhe i omogućio da se nezakonito odloži otpad na lokaciji "Vasove vode".

Kako tvrde iz ove organizacije namjera je bila da se na stanovnike Beransela prebaci odgovornost zbog trovanja vodom građana Berana, koja je zatrovana prilikom izvođenja radova kada je kompanija "Bemax" 11 puta probušila vodovodne cijevi - sa čim je uprava "Vodovoda" Berane bila upoznata.

Uprava policije je, kako tvrde iz MANS-a, prošle nedjelje nezakonito pružila asistenciju Komunalnoj policiji Berane i uhapsila stanovnike Beransela suprotno sopstvenom Pravilniku o uslovima i načinu pružanja pomoći.

-Policija je pružila asistenciju Komunalnoj policiji iako ta institucija u svom zahtjevu nije mogla navesti sudski akt na osnovu kojeg ima pravo da traži odlaganje otpada na lokaciji "Vasove vode", ističu oni.

Prema tvrdnjama aktivista MANS-a Komunalna policija Berane je bila dužna da uz zahtjev za asistenciju policije navede broj i datum akta suda o izvršenju izvršne isprave.

-Taj akt Komunalna policija ne može imati, niti je mogla dostaviti policiji, jer se deponovanje otpada na "Vasovim vodama" vrši nezakonito, ističu iz MANS-a.

Kako dalje stoji u saopštenju Odluka o utvrđivanju lokacije za privremeno skladištenje komunalnog otpada na "Vasovim vodama" je ukinuta od strane Upravnog suda, a u međuvremenu lokalna samouprava nije donijela novu odluku – pa je policija pružila asistenciju za nezakonito deponovanje otpada na "Vasovim vodama" na osnovu nepotpunog ili nezakonitog zahtjeva Komunalne policije.

-Ne znamo da li je neko zloupotrebio policiju i da li je taj neko na osnovnu lažnih podataka o broju i datumu akta suda o izvršenju izvršne isprave tražio asistenciju policije, pa je policija bila prinuđena da postupa po takvom zahtjevu ili je policija prekršila sopstveni Pravilnik, kada je pružila asistenciju i uhapsila stanovnike Beransela, postupajući po nepotpunom zahtjevu Komunalne policije, zaključuju iz MANS-a.

Photo:"Vijesti"

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura