mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

2801UMHCG-logoZbog nepristupačnosti zgrade Skupštine Crne Gore Marina Vujačić i Miroslava Ivanović su bile žrtve diskriminacije, o čemu je mail-om obavješten i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

S obzirom da nije bilo odgovora na poslate mailove, 16. jula je predat i pisani dopis u kome se zahtijeva sprovođenje mjera radi prilagođavanja zgrade Skupštine Crne Gore, jer će u suprotnom Miroslava-Mima Ivanović zatražiti sudsku zaštitu svojih prava, kazali su iz UMHCG.

Marina Vujačić i Miroslava-Mima Ivanović su ispred Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore prisustvovale sjednicama Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport na kojima je raspravljano o setu Zakona iz oblasti obrazovanja .

"Želimo istaći i zahvaliti se članovima Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport koji su jednoglasno podržali predlog predsjednice Odbora mr Branke Tanasijević, da se ovaj Odbor obrati Kolegijumu u cilju rješavanja pomenutog problema", poručili su iz UMHCG.

Iz ovog udruženja napominju da se na osnovu Zakona o zabrani diskriminacije i Zakona o zabrani diskriminacije lica s invaliditetom može pokrenuti tužba zbog nepristupačnosti javnih ustanova i nepreduzimanja radnji za otklanjanje iste, u roku od tri mjeseca po pretrpljenoj diskriminaciji.

Zakonom o uredjenju prostora i izgradnji objekata definisan je rok za prilagodjavanje objekata u javnoj upotrebi, koji ističe u avgustu ove godine.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura