mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

mediji2

 

Photo:Google
Savremeno društvo ne može ni zamisliti svoje funkcionisanje bez jednog ili svih medija. Na medije se navikavamo od najranijeg djetinjstva tako sto nam roditelji još dok smo bebe puštaju dječiju muziku sa radija ili CD-ova i tako što kao sasvim mala djeca naša pažnja biva usmjerena na crtane filmove.

Piše: Milena Miljenović
Kako rastemo i razvijamo se, tako se i naša interesovanja oblikuju i mijenjaju, pa tražimo da neke naše saznajne potrebe budu ostvarene i preko medija. Počinju nas interesovati neke emisije u kojima više saznajemo o svijetu i trenutnom društvenom trenutku, a kako rastu naše potrebe, tako se širi i mreža medija kojima se okrećemo. Mediji – radio, TV, Internet, razne novine i časopisi oblikuju našu svijest u značajnoj mjeri jer odgovaraju na neka od naših pitanja, ali i nameću neka nova pitanja i gledišta koja zagolicaju našu maštu.

Preko medija uvijek možemo naći odgovore koji nas interesuju, ali ćemo na tom putu moguće biti isprovocirani ili će nam se na neki način nametnuti i moguće neki negativan sadržaj. To je razlog što moramo biti oprezni pri izboru medija, tema, internet stranica, jer pored velike pozitivne strane odabranog medija, on sa sobom može nositi i ne baš prijatne sadržaje.

Biti pažljiv je uvijek korisno – biti pažljiv u odnosu sa ljudima, stvarima, ali i biti pažljiv pri konzumaciji i korištenju medija nam može samo koristiti. Sve sadržaje i informacije bi trebalo da provjeravamo i da budemo veoma pažljivi u njihovom odabiru. Time štitimo sebe, naše privatne podatke i našu porodicu, a koristeći samo provjerene i sigurne, posebno internet stranice medije doprinosimo ličnom razvoju.

Tekst je objavljen uz podršku Savjeta Evrope.
Sadržaj je isključivo odgovornost NVO 35 mm i ne odražava nužno stavove Savjeta Evrope.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura