mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

Katolickakapela.jpg 1

Banorët e këtij qyteti bregdetarë janë mësuar me faktin se faltoret ngriten për çdo dy sezona, por kursesi nuk mund të mësohen me frikën kur hasin ne një grip qenësh endacakë, të cilët me vite të tëra zbukurojnë rrugët e Tivarit.

Dzamija 1

Shrkuajnë: Tamara Marstanoviq dhe Bisera Atiq

Pravoslavni hram fin
Përderisa nëpër qytet lirshëm shëtisin kafshë të pavakcionuara, pa- trajnuara dhe të rrezikshme, në komunën e Tivarit nuk brengosen fare, kështu që nga azili i paralajmëruar kanë mbetur vetëm premtime të kota. Përveç kafshëve, të braktisur janë edhe shumë e bashkëqytetarë tanë të moshës më të thellë, të cilëve nuk u mbetet zgjidhje tjetër përveçse të bredhin rrugëve si qentë.
Këto probleme me të cilat ndeshen tivarasit, kryesisht trajtohen para zgjedhjeve. Atëherë derdhet asfalti, rindërtohen bulevardet, premtohen vende pune.
Por faji nuk është vetëm i zyrave komunale. Nuk e kemi të qartë se si të rriturit pas kupolave të praruara të tempujve dhe xhamive nuk e shohin se fëmijët e tyre janë të pakënaqur me objektet për të rinjtë në Tivar. Ne nuk kemi një vend ku të takohemi, jemi në bregdet, e nuk kemi një pishinë të mbuluar, kinemaja më e afërt për ne është në Podgoricë, dhe nuk e kemi as park të rrethuar për fëmijë. Por prandaj në çdo cep kemi kishat, katedralet, xhamitë dhe njerëzit janë gjithmonë të gatshëm për të investuar në objekte të tilla. Deri në zgjedhjet e ardhshme dhe disa premtimeve joshëse, të paktën do të kemi ku të lutemi. E për të tjerat është e lehtë ...

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura