mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

 

hit-napitak-za-kojim-cete-odlepiti-zlatno-mleko-je-nova-voda-sa-limunom

Kurkuma, kokosovo ulje i bademovo mleko jako su popularni sastojci zdravih napitaka već duže vreme. Postavlja se pitanje kako je moguće da je bilo potrebno toliko vremena da se sva tri iskombinuju, a rezultat je superhrana.

Zlatno mleko, ili mleko u koje je sipana sveža ili kurkuma u prahu, kokosovo ulje, i miks drugih začina kao što su crni biber, đumbir, cimet i kardamon. Među ljudima koji se zdravo hrane poslednjih meseci ovaj miks je ultra popularan, mada u principu i nije tako nov.

Već vekovima ljudi koji praktikuju ajurvedu i tradicionalnu kinesku medicinu koriste zlatno mleko protiv upala, da podizanje imuniteta i poboljšanje varenja.

Međutim, ovo ne samo da je ekstra zdravo nego je i ekstra ukusno! Kremasto je i pikantno - kao indijski "čai" čaj, ali svetložute boje i malkice zemljastijim ukusom, zbog kurkume.

Zlatno mleko možete da napravite kod kuće i mada postoje razni recepti ovo je otprilike suština:

1. Pomešajte kurkumu sa začinima po izboru: crni biber, đumbir, cimet i kardamon. Dodajte vrelu vodu onoliko koliko je potrebno da biste napravili gustu pastu.

2. Dodajte kokosovo ulje ili maslac (sa medom ako volite) da zgusnete mešavinu još više.

3. Sipajte napitak u teglu, a zatim ga stavite u frižider. Kad se ohladi, imaćete savršenu pastu koju možete da kombinujte sa mlekom u blenderu kako biste dobili "zlatno mleko".

Ovu pastu možete da koristite da pojačate ukus raznih ukusnih specijaliteta - u ledenu kafu, sladoled ili smuti.

Izvor: 24sata.rs

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura