mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

afganistanmrtvacer4asVođa terorističke organizacije Al Qaida Osama bin Laden je u ratu u BiH bio međunarodno priznati "dobri terorist, a ne loši kako je to bio slučaj kasnije", piše bečki dnevnik "Ostereich".

"Tijekom rata u BiH odred 'El mudžahid', koji je bio u sastavu Trećeg korpusa Armije RBiH, sastojao se od 5.000 muslimanskih boraca obučenih u Sudanu. Ovi fundamentalistički borci vojno su podržani od SAD, koje su im napadima iz zraka pripremale teren, a Bin Laden je koordinirao američke napade", ističe bečki list.

Isti izvor navodi da su Bin Laden i "mozak" i glavni glasnogovornik Al Qaide Ajman Al Zavahiri, uz znanje SAD, oko pola milijarde dolara prebacili tadašnjem predsjedniku Predsjedništva Republike BiH Aliji Izetbegoviću, preko humanitarne organizacije ''Third world relief agency", kojim je postavljena fundamentalistička garda.

Bin Laden se borio u BiH u zapovjednim centralama, piše "Ostereich" i podsjeća da ga je 1993. godine u Sarajevu srela novinarka njemačkog ''Spiegla" Renate Flotau u Izetbegovićevoj predsjedničkoj palači.

Prema istom izvoru, Bin Laden je tijekom tog susreta novinarki "Spiegla" pokazao putovnicu BiH, izdanu u veleposlanstvu BiH u Beču, na osnovu koje je mogao boraviti u Austriji 1993. godine.

"Ostereich" piše da BiH sada negira sve, ali da je Bin Laden tada bio ponosan što je u ratom obuhvaćenu BiH prošvercovao svoje borce.

Dnevnik.ba / Hrsvijet

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura